6 Μαΐ 2011

ΜΑΙΟΣ

Ο Μάης είναι ο μήνας που ξεκινά μία πλούσια περίοδος καλλιέργειας κηπευτικών προϊόντων.
Τα λαχανικά της άνοιξης έχουν πιο μαλακές ίνες από τα χειμωνιάτικα λαχανικά και γι’ αυτό είναι πιο εύπεπτα. Βοηθούν στον καθαρισμό του οργανισμού και στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων τοξινών. Δίνουν ενέργεια και διώχνουν την κούραση του χειμώνα.
Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν να κάνουν με αγνά βιολογικά λαχανικά και όχι με όσα εξαναγκάζονται να ωριμάσουν με χημικές ουσίες.



Σπέρνουμε: Καλαμπόκια, αντράκλα, αγκινάρες, βλίτα, φασόλια, μπάμιες και όλα τα καλοκαιρινά φυτά.

Μεταφυτεύουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια, πεπόνια, καρπούζια.

Συγκομιδή: Μαρούλια, τεύτλα, σέλινο, αγκινάρες, κουκιά, αρακά, φακές, κρεμμύδια, σκόρδα, φράουλες, καρότα, παντζάρια, σπανάκι, σέσκλα, βλίτα, μάραθο, σέλινο, μαϊντανό, κόλιανδρο.

Εργασίες; Στύλωμα αναρριχόμενων φυτών. Αφαίρεση των μικρών φύτρων από τις μασχάλες των φύλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ...